“Intensieve peelings voor huidverbetering, huidvernieuwing en egalisatie.”

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolystische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling noem je ook wel een chemische peeling. Ondanks het woord chemisch zijn de peelings van Salonnepro van natuurlijke afkomst


Wat zijn fruitzuren?

Onder de naam fruitzuren vallen zowel AHA als BHA. AHA staat voor Alpha Hydroxy Acid, dit zijn water-oplosbare zuren zoals glycolzuur, melkzuur en appelzuur. BHA staat voor Beta Hydroxy Acid en hieronder valt het vet-oplosbare zuur Salicylzuur.

 

Hoeveel kost deze behandeling?

75 euro per behandeling

420 voor 6 behandelingen

 

Waarom fruitzuurpeeling in kuurvorm?

Voor een intensiever resultaat adviseer ik een kuur te doen van 6 behandelingen.

Elke 2 weken wordt er een fruitzuurpeeling behandeling uitgevoerd.

De werking van de fruitzuurpeeling is opeenstapelend waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.


Hoe werkt een AHA fruitzuurpeeling?

Een AHA fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag. We noemen dit daarom een verwekende stof. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. De “nieuwere” huid wordt zichtbaar en deze is veelal gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.


Hoe werkt een BHA salicylzuurpeeling?

Salicylzuur is een vet-oplossende stof. Het lost overtollig talg op en daarmee ook talgverstoppingen in de poriën. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/combinatiehuid of lokaal op delen met veel comedonen (neus, voorhoofd). Het voordeel van salicylzuur is dat deze ook lokaal aangebracht kan worden om het uitreinigen te vergemakkelijken.

 

Welke soorten peelings bestaan er?

Glycolic Acid Peel

Glycolzuur wordt voor onze peelings gewonnen uit suikerriet. 

- Indicaties: hyperpigmentatie, anti-aging, huidverkleuringen, melasma.

 

Lactic Acid Peel

Lactic Acid wordt voor onze peelings gewonnen uit mais en suikerriet.

Een Lactic Acid Peel is een zeer sterkte vochtbinder en geeft een prachtige GLOW.

- Indicaties: vochtarme huid, anti-aging, lichte hyperpigmentatie, doffe/vale huid

 

Salicylic Acid Peel

Salicylic Acid wordt voor onze peelings gewonnen uit de bast van de wilgenboom. Salicylzuur is werkzaam in de poriën, waar het talgverstoppingen kan verweken en oplossen. Vanwege de vet-oplossende eigenschappen is een salicylzuurpeeling zeer geschikt voor de gecombineerde huidtypen en wanneer de huid last heeft van een overmatige talgproductie.

- Indicaties: onzuivere huid, verstopte poriën, vette/gecombineerde huid, gerstekorrels

 

Sensitive Peel

De Sensitive Peels bestaan uit een mix van verschillende fruitzuren: Lactic acid, Glycolic acid, Citric acid, Malic acid en Tartaric acid. De sensitive Peel zijn ontworpen voor de gevoelige huidtypen en zijn qua pH waarde hierop aangepast.

- Indicaties: gevoelige huid, dunnere huid, lichte hyperpigmentatie, anti-aging.

 

Wanneer een Fruitzuur peeling?

Voor het behandelen van:

- Huidverkleuringen (pigmentvlekken, oneffen teint)

- Oppervlakkige littekentjes veroorzaakt door acne

- Onzuivere "verstopte" huid, milia (gerstekorrels)

- Bij tekenen van huidveroudering en/of verslapte huid

- Doffe, grauwe, sterk verhoornde huid

 

Hoeveel behandelingen en hoe ziet een behandeling eruit?

Vooraf maken we een huidanalyse zodat we precies zien wat de conditie van de huid is en wat deze nodig heeft. Is het een droge huid met schilfers dan kan 1 fruitzuurpeeling al voldoende zijn. Bij rimpeltjes en fijne lijntjes die je wilt vervagen, dan zijn er minimaal 4 fruitzuurpeeling nodig. Bij een onzuivere of een acne huid zijn er minimaal 6 fruitzuurpeelings nodig. Kortom, afhankelijk van je huidprobleem passen we de frequentie aan. In kuurverband kan de fruitzuur peeling minimaal 4 maal met een interval van minstens 2 - 4 weken herhaald worden. Dit geeft intensieve resultaten. Na het kuurverband kan het resultaat behouden worden door iedere 8-10 weken de behandeling te herhalen.

 

Welke huidverzorging gebruik je na een fruitzuurbehandeling?

Er gebeurt heel wat met de huid tijdens een fruitzuurpeeling. Het is dan ook erg belangrijk om de huid daarna thuis ook goed te verzorgen en vooral te beschermen! De fruitzuurpeeling wordt bij voorkeur toegepast in het voor -en najaar en de winter. Maar ook dan moet er een SPF-50 gebruikt worden. Dit is om pigmentverschuiving te voorkomen maar ook om uw verdunde huid extra te beschermen tegen zonnebrand. Hydrateren is ook erg belangrijk. Het vochtgehalte gaat er iets op achteruit omdat de huid dunner wordt en moeilijker zijn vocht vast kan houden.  Met een goed serum en of crème ondersteunen we de huid. Bij gebruik van de juiste thuis producten, worden de behandelingen en het resultaat versterkt.

Wij adviseren je graag in het gebruik van de juiste producten. 

 

Contra-indicaties:

- Bij actieve rosacea. De rosacea huid kan geïrriteerd en ontstoken raken

- Bij virale infecties, de infectie kan zich verspreiden

- Bij abnormale littekenvorming. De huid kan anders reageren dan verwacht

- Zwangerschap / Lactatie (alleen salicylzuur)

- Zomermaanden, i.v.m. extra gevoelig worden voor Uv-straling (in zomermaanden kan wel de salicylic en de bio peel toegepast worden)

- Open wondjes

- De donkere huid, vanaf Fitzpatrick VI ( er is kans op hyper/hypopigmentatie na een peeling)

- Diabetes

- Lupus

- recent (<8 weken) behandeld met een diepe chemische peeling

- recent (<8 weken) een Laser Resurfacing of dermabrasie behandeling ondergaan

- zeer recent (<1 week) gewaxt, geëpileerd of geharst op het te behandelen gebied

- overgevoeligheid voor aspirine (enkel bij salicylzuur)

 

Voor- en nazorg

  • Maak geen gebruik van de zonnebank 2 weken voor of 2 weken na de peeling
  • Ga niet in de zon 2 weken voor of 2 weken na de peeling
  • Gebruik van retinoïden zoals tretinoïne, renova, rentin-a en avage 10 dagen voor en 10 dagen na de peeling staken.
  • Gebruik van adapaleen en benzoyl peroxide (op dokters recept) gebruik staken 5 dagen voor en 5 dagen na de peeling.
  • Gebruik van hydroquinone (bleekende middelen) staken 7 dagen voor en 7 dagen na de peeling.
  • Producten afgestemd op jouw huid zijn van belang om de gewenste resultaten te behalen.
  • GEBRUIK TIJDENS EN NA UW KUUR SPF50!!!!

 

Fruitzuurpeeling in de zomer?

Een fruitzuurpeeling toepassen in de zomer, kan dat? Het antwoord is: ja en nee. Dit komt omdat een fruitzuurpeeling een verzamelnaam is voor AHA en BHA peelings. NEE: een AHA peeling, zoals glycolzuur, melkzuur etc. kan niet in de zomer toegepast worden. JA: een salicylzuurpeeling, oftewel BHA, kan wel toegepast worden in de zomer (mits de huid dagelijks beschermd wordt met een zonnefactor SPF-50).

Glycolzuur in hogere percentages, zoals in peelings, maakt de huid specifiek UV-gevoelig. Dit betekent dat er een chemische reactie in de huid getriggerd wordt, waardoor de huid overgevoelig wordt voor UV-straling. De huid kan daardoor makkelijk verbranden, verkleuren en er kunnen hyperpigmentatie-stoornissen ontstaan. Na ongeveer een week is de specifieke UV-gevoeligheid van de huid weggetrokken. Ook parfum en sommige essentiële oliën hebben deze eigenschap. Daarom willen er in de zomer nog wel eens huid- en kledingverkleuringen ontstaan waar de parfum is opgespoten.

 

Maar waarom kan salicylzuur dan wel?

Uit studies is gebleken dat salicylzuur niet dezelfde chemische reactie geeft als glycolzuur. Het is zelfs zo dat salicylzuur een cel-beschermer blijkt die de vorming van zonverbrande cellen tegengaat en een deel van de UV-straling weet te absorberen. In het plaatje is te zien dat het aantal zonverbrande cellen (Sun Burned Cells, oftewel SBC) bij glycolzuur 10 cellen per sectie is. Bij Salicylzuur is dit 5 cellen. Dit is hetzelfde aantal als bij de onbehandelde huid.

Desalniettemin is salicylzuur een keratolytische stof (verweekt dode huidcellagen) waardoor de huid dunner wordt. Doordat de huid dunner wordt en een deel van de huideigen bescherming verliest, moet er dagelijks een zonnefactor SPF-50 gebruikt worden.

 

AHA’s als ingrediënt in cosmetica

Vaak zitten AHA’s zoals melkzuur (lactic acid), citroenzuur (citric acid) en glycolzuur (glycolic acid) ook in cosmetische producten zoals crèmes, reinigingsproducten en serums. Moeten deze dan ook vermeden worden in de zomer? Het antwoord is nee. Dit ligt aan het percentage én de pH waarde van het product. De pH waarde van een peeling ligt erg laag, want hoe lager de pH, des te werkzamer de peeling is. Ook de percentages van het fruitzuur verschillen: in een peeling ligt dit op 10%, 20%, 50%, terwijl de gebruikte percentages in cosmetica meestal onder de 0.5 – 1% liggen. Vaak is het zelfs zo dat citric acid of glycolic acid alleen gebruikt worden als pH-aanpasser in een crème of serum (om de pH waarde van een crème of serum iets zuurder te maken) en de gebruikte percentages hiervoor zijn zeer gering.

 

Alternatieve peeling in de zomer?

Tijdens de zomermaanden kunnen er wel andere peelings toegepast worden die de huid niet specifiek-gevoelig maken voor UV-straling. Denk hierbij aan: - Bio Peel kruidenpeeling - BioPulse Therapy Deze behandelingen kunnen het hele jaar door toegepast worden, maar wel altijd in combinatie met SPF-50. Een Bio Peel kruidenpeeling is ideaal als alternatief voor een fruitzuurpeeling in de zomermaanden, of wanneer een fruitzuurpeeling niet toegepast mag worden (zoals bij een donkere huid). Dit is de reden waarom de fruitzuurpeelings en Bio peel kruidenpeeling vaak allebei aangeboden worden. Ze vullen elkaar aan en bieden een alternatief wanneer de andere peeling niet ingezet kan of mag worden.