HENNABROWS
Wenkbrauwen met henna is een techniek om de wenkbrauwen op te vullen en daarmee ook de uitstraling van het gezicht te verbeteren. Zelfs mensen die al micropigmentatie of permanente make-up lieten aanbrengen, kunnen geholpen worden met deze techniek om de kleur te doen herleven. Ook voor grijze wenkbrauwen is dit de perfecte oplossing.
Henna is een plantaardig natuurproduct dat ideaal is om de huid en de haren onbeschadigd mee te verven. Henna brows blijft tot 2 weken op de huid en tot wel 6 weken op de haartjes8

wat zijn hennabrows?
Henna brows is een andere methode dan tinting omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Je wenkbrauwen lijken voller en je hoeft deze zelf niet meer bij te maquilleren. Het resultaat is een strakke volle wenkbrauw.
wat zijn de voordelen van hennabrows?
Langdurig:
Ben je iemand die dagelijks je wenkbrauwen bijkleurt of tekent? Dan zijn Henna Brows de perfecte oplossing voor jou. Henna brows blijven gemiddeld 10 dagen op de huid (tot 14 dagen) en 6 weken op de haartjes. Gedaan met dagelijks bijtekenen en opstaan met perfecte wenkbrauwen!
Verfijnde wenkbrauwvorm:
Hou je ook zo van mooi vormgegeven wenkbrauwen, maar lijkt dat voor jou steeds onmogelijk? Dan is de kans groot dat dit met de henna wenkbrauwtechniek wel mogelijk is. Het professioneel aanbrengen van henna brows is namelijk meer dan enkel een “verftechniek”. Hiermee kleur je niet alleen de haartjes van de wenkbrauwen, maar ook de huid. Het geeft als het ware een schaduw op de huid. Met een zorgvuldige en deskundige applicatie kun je ook onvolkomenheden camoufleren. Je kunt hiermee gemakkelijk wenkbrauwen creëren met een natuurlijke en symmetrische uitstraling. Neem hier ook een kijkje bij onze workshop hennabrows met browmapping.
wanneer doe je hennabrows beter niet?
Te jong:
Graag hanteren wij de minimum leeftijd van 16 jaar
Vette huid:
Henna verdwijnt helaas vrij snel van een vette huid. Je herkent een vette huid aan haar glans en grove poriën. Je kunt gerust henna gebruiken, maar vertel de klant eerlijk dat de afdruk niet erg zichtbaar zal zijn, of er al binnen 2 dagen af is. De haartjes zullen wel degelijk mooi gekleurd kunnen worden.
Tijdens zwangerschap:
Hoewel er niet is bewezen dat het schadelijk is voor de baby, raden wij net als bij gewone haarverf af om henna brows te laten plaatsen tijdens de zwangerschap. De hormonen maken de huid extra gevoelig en een allergische reactie is tijdens deze periode extra vervelend.
Tijdens chemotherapie:
Ook al is er geen bewijs dat henna brows schadelijk kunnen zijn tijdens deze periode, raden wij het toch af.
Vlak voor een zonvakantie:
We raden aan om de eerste 24 tot 48 uur na het kleuren van de wenkbrauwen niet direct in de zon te gaan zitten.
Allergisch voor henna of wenkbrauwverf:
Als er eerder een allergie is geweest na het aanbrengen van wenkbrauwverf of een henna tatoeage, mag brow henna niet worden gebruikt.
In al deze gevallen is het dus beter om henna brows af te raden.
Te weinig haartjes:
Als het aankomt op zeer dunne of korte wenkbrauwen, is het ook af te raden om henna brows te laten plaatsen. Henna hecht namelijk alleen goed aan de huid als er daadwerkelijk haar aanwezig is. Het is belangrijk om te weten dat je met henna brows geen wenkbrauwen langer of breder kunt maken.
In dit geval adviseer ik voor PMU (permanente make-up) te gaan. Dit alternatief kan helpen om de illusie van vollere wenkbrauwen te creëren en het gewenste resultaat te geven.
Te blond:
Als de wenkbrauwen zeer blond zijn of de klant een hele lichte huid heeft zijn henna brows ook af te raden. Het geheel wordt dan veel te hard. Ook zijn heel lichte haren vaak poreus, waardoor de henna als een spons opzuigt. De lichtste kleur, Honey, kan dan al heel donker uitvallen. In zo'n geval kun je kiezen voor Hybrid Dye.
Te volle brows:
Als iemand al heel donkere en volle wenkbrauwen heeft voegen henna brows eigenlijk niets toe. Bij iemand met volle brows is het vaak ook moeilijk om de henna op de huid te krijgen, omdat er te veel haartjes in de weg zitten. Brow Henna heeft bij deze klant dan geen zin. Je kunt wel de haartjes verven met hybrid dye, hierdoor maak je ze nog even iets intenser en worden de wat lichtere haartjes ook meegekleurd.
henna brows vs hybrid brows
Hybrid brows lijken op henna brows, maar er zijn toch een paar belangrijke verschillen.
De grootste verschillen zitten 'm in het volgende:
- Het effect. Hybrid Dye houdt over het algemeen 7 dagen op de huid en Brow Henna iets langer.
- De structuur. Brow henna is een poeder dat je mengt met water of treatment enhancer. Hybrid Dye heeft in tegen stelling tot brow henna juist een gelstructuur en meng je met developer.
- De kleuren. Hybrid Dye wordt over het algemeen als iets warmer ervaren, Brow Henna iets koeler.
Informatie
We zijn trots op ons aanpassingsvermogen en ons streven naar uitmuntendheid in elk aspect van onze service. Ontdek wat wij te bieden hebben en zie hoe wij kunnen bijdragen aan jouw succes.