FAQ's

Wil je uitgebreide info ontvangen over lasontharing? Dan raden we een gratis analyse aan.

Hieronder kan je de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.

Hoe werkt laserontharing?

De Milesman is een ontharingstoestel die het pigment van de haartjes gebruikt om ze te geleiden naar de haarzakjes en deze zo te vernietigen, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf à tien minuten.

Ben ik geschikt voor laserontharing?

In principe kunnen we iedereen behandelen: man of vrouw, lichte of donkere huidskleur, lichte of donkere haren.. Lichte huidtypes met donkere haren zien echter het snelst resultaat. Omwille van het ontbreken van pigment, kunnen witte, grijze en donsharen niet behandeld worden. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden een optie. Bij rode haren voeren we een (gratis) testsessie uit. Algemene regel: haartjes moeten donkerder dan de huid zijn. Check zeker de contra-indicaties vooraleer je een afspraak maakt.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Gemiddeld heb je een 8-tal sessies nodig om tot een bevredigend resultaat te komen. Deze worden ingepland om de 6 weken. Afhankelijk van je huid- en haartype kunnen dit meer of minder sessies zijn. Het is onvoorspelbaar om exact het aantal sessies op voorhand te bepalen, doch al na enkele keren is een resultaat merkbaar.

Het aantal sessies is namelijk persoonsgebonden en dus afhankelijk van de zone, haar- en huidtype, hormonen, medicatie…  Je hebt wel al een zichtbaar resultaat na de eerste behandeling. Let wel, de haartjes vallen meestal uit na 10-14 dagen. Na enkele sessies merk je dat de haartjes trager en fijner teruggroeien. Hierdoor verdwijnen ingegroeide haren vrijwel snel. De haartjes worden ook lichter van kleur, je moet minder scheren en je huid voelt zachter. 

Waarom moet ik om de 6 weken terug komen?

Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in het haartje nodig. In stadium 1 is is het haartje in contact met de haarwortel en kan de laser deze vernietigen. In de stadia 2 en 3 is het haarzakje niet bereikt en kan deze weer een nieuwe haar aanmaken. Deze haargroeicyclus herhaalt zich telkens opnieuw om de +/- 6 weken. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

In totaal heeft u zo’n 6 à 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarna adviseren wij 1 à 2 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

⩥ meer scheren, harsen, epileren of waxen

⩥ geen ingegroeide haartjes of stoppels

⩥ haarreductie

⩥ optimale veiligheid

⩥ vrijwel geheel pijnloos

⩥ een hoogwaardige laser is veel efficiënter dan IPL

⩥ de behandelingen worden uitgevoerd door een laserexpert

Ben ik voorgoed haarvrij?

Het is alleen niet onbelangrijk om een realistische verwachting van het resultaat te hebben. Het aantal sessies en resultaat van de behandeling kan verschillen van persoon tot persoon:

  • Enkel het haar dat voldoende pigment heeft, wordt behandeld. Hoe donkerder en zwaarder/stugger het haar, hoe gemakkelijker het zal zijn om het te vernietigen. Maar hoe lichter en fijner het haar, hoe moeilijker. 

  • Ook speelt de huidskleur een rol. Heb je een lichte huid? Dan kan je behandeld worden met een hoge intensiteit. Heb je een donkerdere huid? Dan zal onze laserspecialiste de intensiteit moeten verlagen om pigmentatie en brandwondjes te voorkomen. Een laser herkent namelijk niet het verschil tussen pigment in de huid en pigment in het haar. 

  • Hormonale veranderingen en medicatie kunnen ook een invloed hebben op de haargroei. Het is mogelijk dat niet-actieve haarfollikels actief worden of dat donshaartjes dikke haren worden. Met jaarlijkse onderhoudsbeurten kunnen deze haartjes stelselmatig verwijderd worden.

GLOW streeft naar een resultaat waarbij na een volledige kuur 80% tot 90% van de haren definitief verwijderd zijn. Nooit krijg je de haargroei van voorheen terug, it's a promise.

Doet het pijn?

Neen, het doet absoluut geen pijn. De allernieuwste Milesman compact diodelaser beschikt over een krachtige koeltip (tot -9°C) die de behandeling quasi pijnloos maakt en de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermt. Het toestel is ideaal om gevoelige zones (bikinilijn, bovenlip) te behandelen.

Is het veilig?

Ja hoor! Laserontharing is een veilige behandeling waarvan geen gezondheidsrisico’s op korte of lange termijn gekend zijn. Omdat we werken met een krachtige laserstraal dienen we wel onze ogen te beschermen met een laserbril. Verder vind je bij de info over ons lasertoestel voldoende info over de veiligheid ervan.

Welke voorzorgen moet ik nemen?

VOOR DE LASERBEHANDELING

  • Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de laser-behandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk.
  • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.
  • Voor de behandeling: zorg dat het te behandelen gebied geschoren is voor de behandeling.
  • 6 weken voorafgaand en gedurende de behandelkuur mag geen ontharingscrème gebruikt worden en is harsen/ epileren niet toegestaan, scheren mag wel.

NA DE LASERBEHANDELING

  • Eerste 24 uur na behandeling niet te heet douchen of baden, geen sauna of stoombad en niet zwemmen.
  • Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de laserbehandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk.

Kan ik eerst een vrijblijvend intake gesprek hebben?

Ja absoluut, in een gratis eerste consultatie gesprek krijg je alle informatie en beantwoorden wij al je vragen over de behandeling.

Indien je dat wenst kunnen we ook een testsessie geven. Wij geven je eveneens een exacte prijsopgave alsook een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet. Daarna kan je beslissen of je een sessie wil inplannen en een afspraak maken op een moment dat het jou schikt, ook s'avonds of in het weekend.

Contra-indicaties

Hieronder volgt een lijst van de meest voorkomende contra-indicaties.
Twijfel je of een bepaalde zone geschikt is voor laserontharing? Vraag het ons dan tijdens een gratis analyse of stuur ons een mailtje. 

Gebruinde huid of natuurlijke donkere huidskleur

Ben je met de behandelzone recent in de zon geweest en is de huid bruiner dan normaal? In de meeste gevallen kunnen we gewoon behandelen, maar zullen we de laserintensiteit moeten verlagen. Hoe groter het contrast tussen huid en haar, hoe beter het resultaat. 

Heb je van nature een donkere huidskleur, dan geldt weer de regel dat de haren donkerder dan de huid moeten zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen wij helaas niet behandelen.

Verbrande huid

We kunnen niet behandelen op een (recent) verbrande huid. Bescherm te allen tijde je huid met een sun block.

Huidaandoeningen

We kunnen niet behandelen op volgende huidaandoeningen: 

  • herpes-infectie zoals koortslip of gordelroos op de romp 
  • acute psoriasis, eczeem en acne 
  • verheven moedervlek

Litteken

We kunnen enkel over mooi genezen littekens behandelen. Heb je een keloïd litteken (donker wildvlees), dan moeten wij deze vermijden tijdens de behandeling.

Tatoeage

We kunnen niet op tatoeages behandelen, want de laserstralen zouden de tatoeage kunnen vervagen of beschadigen.

Zwangerschap en borstvoeding

Hoewel laserontharing veilig is voor het baby’tje, is het de huid van de moeder die onvoorspelbaar kan reageren op de behandeling. Ook de hormoonhuishouding is anders waardoor het effect van de behandelingen niet duidelijk wordt. Misschien heb je wel tijdelijk meer haargroei of net minder, waardoor we te veel of te weinig zouden kunnen behandelen. Om die redenen is een laserbehandeling bij zwangere vrouwen of tijdens de borstvoeding niet aangewezen.

Jonger dan 18

Bij meisjes mag het vanaf 16 jaar, als ze minstens 1 jaar ongesteldheid zijn. Bij jongens pas vanaf 18 jaar. En het mag wel enkel mits toestemming van de ouders bij minderjarigen.

Medicatie

Sommige medicijnen maken de huid overgevoelig voor zonlicht, en dus ook laserlicht: - tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A, ed.). - medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (antidepressiva). - een kuur van antibiotica. Zorg ervoor dat je geen foto sensibiliserende medicatie neemt op het moment dat de behandeling plaatsvindt. Indien je al jaren medicatie neemt en nooit enige overgevoeligheid voor licht hebt gemerkt (zonneallergie), kunnen we eerst een testsessie uitvoeren om te zien hoe je huid reageert. Indien je geneesmiddelen gebruikt, lees altijd eerst de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen en contra-indicaties. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts.

Metalen

We houden afstand van metalen in of net onder de huid, piercings zullen er dus even uit moeten.